UKF v Nitre pripravuje pre záujemcov o štúdium aj tento rok Deň otvorených dverí

12.01.2012 Nitra

Nitra 11. januára (TASR) – Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre zorganizuje aj tento rok Deň otvorených dverí. Záujemcovia o štúdium sa môžu 16. februára oboznámiť so systémom vyučovania na jednotlivých fakultách a pozrieť si výučbové, výskumné, technologické a knižničné priestory fakúlt. Ich prehliadka bude spojená s odborným výkladom.

„Okrem informácií o študijných programoch a podmienkach prijímacieho konania i dôležitých termínoch sa môžu dozvedieť, aké sú možnosti semestrálneho študijného pobytu študentov v zahraničí, o spolupráci katedier s domácimi a zahraničnými inštitúciami, o uplatnení absolventov študijných programov,\" informuje vedenie UKF.

Deň otvorených dverí sa začne o 9. hodine. V hlavnej budove na Triede Andreja Hlinku budú až do 15. hodiny zástupcovia študijných oddelení jednotlivých fakúlt poskytovať základné informácie o štúdiu na nich. Zároveň si budú môcť záujemcovia pozrieť študijné a vedecké pracoviská priamo na jednotlivých katedrách fakúlt. Deň otvorených dverí na UKF sa každoročne stretáva s veľkým záujmom stredoškolákov. V roku 2010 si pracoviská univerzity prezrelo 6000 ľudí. Vlani bol tento počet ešte vyšší. „Len v priebehu dopoludnia sme stredoškolákom vydali viac ako 5000 ospravedlneniek. Ten nárast záujmu evidujeme každý rok,\" uviedla vedúca oddelenia médií na UKF Ivona Fraňová.

UKF má viac ako 50-ročnú tradíciu vysokoškolského vzdelávania. V marci 2010 jej minister školstva na základe výsledkov komplexnej akreditácie odovzdal dekrét o jej zaradení medzi univerzitné vysoké školy. Záujemcovia o štúdium si môžu vybrať učebné odbory na Fakulte prírodných vied, Fakulte sociálnych vied a zdravotníctva, Fakulte stredoeurópskych štúdií, Filozofickej fakulte a Pedagogickej fakulte.
 

Vyberte región